Pogoji poslovanja admin

Splošni prodajni pogoji

UVODNA DOLOČILA

Predmetni splošni pogoji določanja delovanja spletne trgovine Urškine sanje, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno stranjo in kupcem.

S spletno stranjo Urškine sanje, ki se nahaja na spletni strani www.cudovitidom.si , upravlja podjetje Urškine sanje, čistilni servis Mišič Magda s.p., Ulica za vrtovi 3, 1380 Cerknica, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec).

Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila.

Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Za vprašanja, ki s temi splošnimi pogoji niso urejena, veljajo pravila Obligacijskega zakonika (Uradni list RS, št. 83/2001, 32/2004, 28/2006 – odl. US, 40/2007; v nadaljevanju: OZ), Zakon o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 20/1998, 25/1998 – popr., 23/1999 – ZSVP, 110/2002, 51/2004, 117/2004 – skl. US, 46/2006 – odl. US, 114/2006 – ZUE, 126/2007, 86/2009, 78/2011; v nadaljevanju ZVPot), Zakon o varstvu podatkov (Uradni list RS, št. 86/2004, 113/2005 – ZinfP, 51/2007 – ZustS-A, 67/2007; v nadaljevanju: ZVOP-1) ter druga zakonodaja, veljavna v trenutku oddaje naročila v spletni trgovini. Ti splošni pogoji so usklajani z omenjeno zakonodajo ter s priporočili Trgovske zbornice Slovenije.

Predmetni splošni pogoji so objavljeni na spletni strani www.cudovitidom.si z namenom, da se kupec lahko z njimi kadarkoli seznani.

OPREDELITEV POJMOV

Spletna trgovina Urškine sanje so del gibanja Urškine sanje, čistilni servis Mišič Magda. Spletna stran www.cudovitidom.si omogoča stranki, da se poveže s trgovino in opravi svoje spletno naročilo.

Prodajalec v spletni trgovini Urškine sanje je podjetje Urškine sanje, čistilni servis Mišič Magda s.p..

Prodajalec v spletni trgovini je podjetje Urškine sanje, čistilni servis Mišič Magda s.p., Ulica za vrtovi 3, 1380 Cerknica.

Kupec oz. Uporabnik je fizična oseba, ki na spletnem mestu spletne trgovine odda naročilo z obveznostjo plačila in kupi izdelke, ki jih ponuja prodajalec.

Upravljalca osebnih podatkov je podjetje Urškine sanje, čistilni servis Mišič Magda s.p., Ulica za vrtovi 3, 1380 Cerknica.

IZDELKI

Fotografije izdelkov, ki so na voljo v spletni trgovini Urškine sanje na spletni strani www.cudovitidom.si , so simbolične in ponazarjajo izdelke, ki so na voljo uporabniku. Prodajalec ni odgovoren za morebitne razlike med izdelki in njihovimi prikazi v spletni trgovini.

V primeru, da kupec naroči izdelek, ki vsebuje alkoholno pijačo, soglašate, da kadarkoli oddaje naročila preverimo vašo starost (identifikacija z osebnim dokumentom, iz katerega je razviden datum njegovega rojstva) in vam v primeru, da niste polnoletni, naročila ne predamo.

REGISTRACIJA IN POSTOPEK NAKUPA

Uporabnik lahko v spletni strani Urškine sanje odda naročilo kadarkoli, 24 ur na dan, vseh 7 dni v tednu.

Registracija uporabnika ni potrebna, kar pomeni, da se brskanje po izdelkih in izvedba nakupa lahko izvede brez registracije. Za izvedbo nakupa je obvezen vnos osebnih podatkov (ime, priimek, naslov, elektronski naslov, telefonska številka), izbor dostave (osebni prevzem, dostava preko Pošte Slovenije), ki so potrebni za izvedbo naročila in dostavo izdelkov.

Pri oddaji naročila lahko stranka v svojo »košarico« izdelke doda ali jih odvzame, če želi popraviti morebitne napake. Pred končanim potrdilom naročila s klikom »Oddaj naročilo«, lahko stranka preveri podrobnosti naročila in popravi morebitne napake tako, da se vrne na podrobnosti svoje košarice.

Z oddajo naročila uporabnik izrecno potrdi, da je prebral določene pogoje, ki se nanašajo na prodajo vsakega izdelka, objavljenega na spletni strani, kot so osnovne značilnosti izdelka, ter jih brezpogojno sprejme. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti z naslovom: »Vaše naročilo Urškine sanje«. Elektronsko sporočilo o prejemu naročila vsebuje referenčno številko naročila, način plačila, datum, način prevzema naročila, ter naslov, na katerega lahko stranka pošlje obvestilo o odstopu od nakupa.

Prodajalec po prejemu naročila tega pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov ter pripravi naročene izdelke za odpremo ali prevzem.

Prodajalec lahko za preverjanje podatkov ali zardi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pri dobavi artiklov, ki jih prodajalec nima na zalogi v lastnem skladišču, je prodajalec vezan izključno na dobavo s strani drugega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ta dobavitelj dostavi artikel do prodajalca. Preko elektronske pošte prodajalec kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo artikla. Če je dobavna doba dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči prodajalcu, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca ali dobavil ali pa celotno naročilo storniral.

Če izdelkov ni na zalogi ali je zaloga pošla, mora prodajalec kupca obvestiti preko elektronske pošte ali preko telefona. Prodajalec mora kupca obvestiti kdaj bodo izdelki najhitreje dobavljivi. Če je dobavna doba dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči prodajalcu, ki bo artikel odstranil iz naročila in kupcu vrnil že vnaprej plačana sredstva, ali vrednost nakupa zamenjal za drugi izdelek iz ponudbe.

Izdelke kupcu dostavimo najkrajšem možnem času, najpozneje v roku 7 dnih od prejema naročila ali plačila predračuna (predračun se smatra za plačanega, ko je viden znesek predračuna na našem TRR).

Ob prevzemu naročila se mora stranka prepričati o ustreznosti naročila.

Maksimalni rok prevzema naročila je 7 dni od datuma naročila. Blago, ki je predmet naročila, se po izteku tega roka ne hrani več.

Kupoprodajna pogodba je v spletni trgovini Urškine sanje med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik prevzame naročene izdelke in opravi plačilo teh.

Kupoprodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku prodajalca.

CENE IN NAČIN PLAČEVANJA

Spletne cene izdelkov so v evrih ter vključujejo davke. Pošiljke se pošilja preko Pošte Slovenije in sicer poštnina na paket je 3,5€. Če pa je dogovor med kupcem in ponudnikom drugačen, v primeru, če je potrebno pošiljko poslati na pazljivejši način, se zaračuna po ceniku Pošte Slovenije na račun kupca.

V primeru izbire o dostavi in plačilu po povzetju (Pošta Slovenije), se obračuna dodatni strošek 1,05€.

V spletna trgovina Urškine sanje si pridržuje pravico kadarkoli spremeniti cene. V primeru, da se po tem, ko je izdelek dodan v košarico, spremeni cena izdelka, velja tista cena, ki je veljavna v trenutku pridobitve naročila.

Kupec lahko izbere način plačila po predračunu (UPN nalogu). Po oddaji naročila prejeme kupec na svoj elektronski naslov predračun z vsemi plačilnimi pogoji za nakazilo, rok veljavnosti predračuna je 7 dni od prejema.

Omogočen je tudi osebni prevzem po predhodnem dogovoru na Ulica za vrtovi 6, pri čemer stroškov dostave ni.

Izdelki so last prodajalca dokler plačilo ni v celoti opravljeno.

PRAVICA DO VRAČILA

Kupec ima skladno z določili Zakona o varstvu potrošnikov pravico, da v 14 dneh od prevzema svojega naročila prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene svoje pridobitne dejavnosti).

Kupec nima pravice od odstopa od pogodbe skladno s prejšnjim odstavkom:

  • Če gre za blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih kupca, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam
  • izdelek, ki je zaradi svoje narave hitro pokvarljivo
  • izdelku, ki je pretekel rok uporabe
  • izdelki, ki so narejeni iz materialov, kateri se raztegujejo oziroma spremenijo svojo elastičnost po uporabi

Kupec mora blago vrniti na mesto prevzema naročila, in sicer celoten, nepoškodovan izdelek z originalno embalažo ter v nespremenjeni količini. Stroške pošiljanja oziroma stroške prihoda na mesto, kjer lahko skladno s tem odstavkom kupec vrne blago, krije le-te sam. Svojo obveznost vračila blaga mora kupec opraviti najkasneje v roku 14 dni od sporočila prodajalcu, da odstopa od pogodbe skladno s prvim odstavkom tega poglavja.

Prodajalec se zaveže, da bo kupnino prejeto s strani kupca, takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni po prejemu vračila blaga, vrnil kupcu.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Upravljavec spletne strani se bo ves čas trudil obiskovalcu spletne strani omogočiti nemoten dostop do spletne trgovine, pri čemer ne odgovarja za škodo, ki bi lahko zaradi nemožnosti uporabe spletne strani www.cudovitidom.si , če je do tega prišlo zaradi okoliščin, ki ne izhajajo iz njegove sfere.

Upravljalec spletene trgovine prav tako ne odgovarja škodo, ki je posledica uporabe internetne mreže, kot so na primer prekinitev storitev s strani ponudnika internetnih storitev, zunanji vdor ali računalniški virusi.

Upravljalec osebnih podatkov ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne napake, ki so posledica posredovanja napačnih podatkov ob prodaji naročila na spletni strani.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Varstvo osebnih podatkov je zame zelo pomembno. Urškine sanje se zavezujejo spoštovati najvišje standarde varstva osebnih podatkov, določene s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (Uredba (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27.4.2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takin podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46ES) in vsakokrat veljavnim zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Upravitelj osebnih podatkov je podjetje Urškine sanje, čistilni servis Mišič Magda s.p., Ulica za vrtovi 3, 1380 Cerknica, matična številka 3986918000, davčna številka 31878423.

Osebne podatke kupcev obdelujemo za namene in v obsegu, ki je potreben za izvedbo pogodbe o prodaji blaga na daljavo v spletni trgovini Urškine sanje, na podlagi b alineje 1. odst. 6. člena Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov (Uredba (EU) 2016/679).

Za sklenitev pogodbe na daljavo v spletni trgovini Urškine sanje so potrebni naslednji podatki: ime, priimek, ulica in hišna številka, poštna številka in kraj, država, elektronski naslov, telefonska številka kupca. Sklenitev pogodbe brez posredovanja teh podatkov ni mogoča. Ponudnik bo navedene podatke uporabil za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, predračunov, računov) in ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Osebi podatki se bodo hranili največ 15 dni po izročitvi blaga kupcu.

Zaupnost osebnih in drugič podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.

Dostavni službi (Pošti Slovenije) bomo kot ponudnik zaupali le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov.

Morebitna vprašanja v zvezi z varstvom osebnih podatkov lahko pošljete na elektronski naslov: urskine.sanje@gmail.com .

PIŠKOTKI

Spletna trgovina www.cudovitidom.si uporablja piškotke za lažjo povezavo uporabnika in personalizacijo nakupov. Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in omogoča analize o uporabnikovem obisku, številu obiskov in kaj ga zanima v teh obiskih. V piškotku so osnovni podatki o uporabnikovem obisku določene spletne strani, in sicer (npr. ime obiskovane spletne strani, ki jo opravi v svetovnem spletišču) vsebina piškotka se hrani v računalniku uporabnika v posebnem direktoriju. Z dvakratnim klikom na datoteko dobimo podrobnejše informacije o obiskani spletni strani, datumu in uri obiska. Vsi podatki so shranjeni tudi pri upravljalcu spletne strani, ki jo uporabnik obiskuje.

Uporabnik lahko piškotke z določenimi nastavitvami briše, izključuje oziroma jih pogojno uporablja, a posledično uporabnik ne bo mogel uporabljati vseh funkcij spletišča v poni meri. V osnovi so brskalniki nastavljeni tako, da piškotke sprejmejo, zavračajo pa nastavljanje piškotkov, ki ne izvirajo iz področja, zapisanega v naslovni vrstici.

POMOČ STRANKAM IN REŠEVANJE SPOROV

Kupec oziroma uporabnik lahko vsa vprašanja, pritožbe ter druge pripombe pošlje službi za pomoč, in sicer na elektronski naslov urskine.sanje@gmail.com ali neposredno na Urškine sanje, čistilni servis Mišič Magda s.p., Ulica za vrtovi 3, 1380 Cerknica.

Upravljalec oziroma prodajalec se bo trudil pritožbe in morebitne spore reševati na moren način, v kolikor pa to ne bo mogoče, pa je za obravnavanje sporov, ki izhajajo med kupcem ter prodajalcem, pristojno po zakonu pristojno sodišče.

OBVEŠČANJE IN E-NOVIČKE

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novice obveščamo o novostih in akcijah v naši spletni trgovini. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novic.